Vad ska man ta hänsyn till med en studsmatta i trädgården

En studsmatta i trädgården är såklart idealisk om du har barn i en ålder där de verkligen vill ha kul då och då. Detta är givetvis möjligt på en studsmatta i trädgården. Där kan du också hålla ett öga på dem inifrån när de släpper sig. Men det finns också saker som du måste ta hänsyn till, som placering och kvalitet på studsmattakanten. Nedan följer några tips.

1. Placeringen av en studsmatta
Säkerheten kommer först, tvåa och tredje. Det är nästan oundvikligt att det också blir ett och annat fall utanför studsmattan. Av den anledningen ska det i alla fall finnas en säker fallzon på 1 1/2 meter runt studsmattan. Utöver det måste du vara försiktig. Hårda eller vassa föremål hör inte hemma i närheten av en studsmatta. Så leta i din trädgård efter en lämplig plats eller inse det annorlunda.

2. Permanent eller rörligt
En permanent studsmatta grävs vanligtvis ner, ungefär som en sandlåda, och kommer till ungefär samma höjd som gräset runt den. Då kan studsmattan om så önskas även användas året runt. För att skydda enheten mot väder- och naturpåverkan är det ett måste att köpa en bra presenning. Se till att presenningen färgar bra med din trädgård, för den kommer att användas ganska ofta. Du kan ta in en studsmatta på ben när som helst när den inte används Det är trevligt om du har en plats som är torr och lätt att nå från trädgården.

3. Kvaliteten
Vikten på fjädrarna på en studsmatta avgör till stor del kvaliteten. Det är en fråga om att bestämma hur mycket vikt en enhet måste tåla vilket är det bästa valet för dig. Med de dyrare exemplaren får även ramen, säkerhetskuddarna och hoppmattan bättre kvalitet. Var välinformerad om vad som är det bästa alternativet för dig och ta det inte över en natt. En bra studsmatta kommer att användas mycket och ska hålla i flera år.

4. Säkerhet
Stora hopp kan göras på en studsmatta och då kan landningen ibland gå fel. Detta är inte tänkt att förstöra ditt nöje med en studsmatta, utan som ett tips för att göra rätt val. En bra studsmatta kommer ofta med ett skyddsnät. Ett sådant nät skyddar inte 100% mot chansen att landa utanför hoppmattan, men det minskar den chansen. Säkerhetskuddarna är också mycket viktiga. Med varje runda av trampolinhoppning leder entusiasmen ibland till att säkerhetsdynan nås. Ju bredare och tjockare denna kudde är, desto bättre, förutsatt att kvaliteten på materialet är i sin ordning. En välskött studsmatta är en säkrare studsmatta. En studsmatta är i allmänhet lågt underhåll. Det är viktigt att följa instruktionerna i manualen noggrant.

En studsmatta i trädgården är såklart idealisk om du har barn i en ålder där de verkligen vill ha kul då och då. Detta är givetvis möjligt på en studsmatta i trädgården. Där kan du också hålla ett öga på dem inifrån när de släpper sig. Men det finns också saker som du måste ta…

En studsmatta i trädgården är såklart idealisk om du har barn i en ålder där de verkligen vill ha kul då och då. Detta är givetvis möjligt på en studsmatta i trädgården. Där kan du också hålla ett öga på dem inifrån när de släpper sig. Men det finns också saker som du måste ta…